NielepiceSkała z Krzyżem

Ta niewysoka (6-8 metrów) skała to idealne miejsce dla najmłodszych dzieci 👶👶👶. Podejście pod rejon nie należy do trudnych, teren pod skałą jest płaski a do tego znajdzie się klika bardzo przyjemnych, łatwych dróg. Co ważne na szczycie Skały znajduje się taras widokowy, z którego nie tyko możemy podziwiać okolicę, ale również mamy okazję zrobić pamiątkowe zdjęcia 📷📷📷 o charakterze innym niż “typowe zdjęcie wspinaczkowe” (dla niewtajemniczonych – dla odmiany widać twarz a nie tylko tyłek łojanta lub łojantki).
Jeśli szukacie przyjemnego, piknikowego miejsca ⚽️🏸🪁 a do tego chcecie spędzić rodzinny wspinaczkowy czas bez obaw, że pociecha sturla Wam się ze skarpy, to Nielepice powinny być pierwszym wyborem. Ważna uwaga techniczna – wędki wieszamy na barierce okalającej taras widokowy, na który dostać można się wygodnymi schodami.
Rejon

Nielepice

Nazwa ogródka skalnego

Skała z Krzyżem

Mapa
Wskazówki dotyczące dojazdu i miejsca parkowania

Parkujemy w Nielepicach przy boisku. Spacer pod skałę zajmie kilka minut. Dojazd i dojście Topo Portalu Górskiego opisuje tak: “Parking (oraz pętla autobusowa) przy boisku w południowo-wschodniej części wsi. Z parkingu kierujemy się 20 metrów na południe i tam małym wąwozikiem między domami prostą drogą dochodzimy do pierwszych skał (Dymniok Biały). Kierujemy się na szczyt wzniesienia idobrze widoczną Skałę z Krzyżem.”

Masz więcej pytań na temat tego miejsca - skontaktuj się z nami

stowarzyszenie@stowarzyszeniezaciecie.pl
Bożena 693 032 219
Ula 691 145 098